cykelhobby.com
 
 

Vicini

 
 
Vicini and Champion
 
 

Av alla förnämliga italienska cykelmärken är kanske inte Vicini det mest kända. Importören AB Frabo tog dock in ett försvarligt antal som såldes via varuhus och cykelhandlare Sverige runt och därför sågs de ofta i svenska cykeltävlingar på 80-talet.

Enligt deras hemsida var Vicini en mycket känd stjärna inom proffsvärlden på 30-talet. Bl a placerade han sig som tvåa i Tour de France 1937 och sålde sina racercyklar i sin butik redan 1942. 1952 utökades firman till Mario Vicini och söner. Idag tillverkar de allt från barncyklar till tävlingscyklar.De ligger i Cesena på östkusten, inte långt ifrån Pantani´s hemort Cesenatico f ö, medan De Visini som de ibland förväxlas med var ett butiksmärke i Vicenza. .

Detta exemplar är den absoluta toppmodellen byggd med Columbus SLX-rör och har dessutom utrustats med Campagnolos Jubileumskomponenter (Campagnolo 50th Anniversary) som kom 1983. Den tidigare innehavaren, som var en aktiv långloppscyklist som även cyklat till Lofoten, ville ha sin drömcykel och Runneviks Cykel i Uppsala levererade den 1983. Han hade den som en tavla på väggen och den är därför i absolut nyskick efter alla år. 

 
 
+ + +
 

< italienska cyklar