cykelhobby.com
 
 

S.C.O. 1980

 
 
S.C.O. 1980
 
 

Mot slutet av 70-talet ansågs Nervex-muffar passé och även på racercyklar lödde man fästen för vajer till bakbromsen. Crescents 320-modell bytte skepnad 1981, men danska S.C.O. gjorde det ett par år tidigare. Dock var komponenterna liksom tidigare Campagnolo Record/Nuovo Record med undantag för bromsarna som var Weinmann Carrera. Den besparingen gjorde många cykelföretag, för en Campagnolo Nuovo Record bromssats var dubbelt så dyr som godtagbara alternativ. På denna S.C.O. har bromsarna bytts till Campa NR för en enhetligare komponentgrupp. Funktionen är väl i stort densamma,

Att datera danska cyklar är inte svårt eftersom det sedan många år är lag i Danmark hur cyklar ska märkas. Den här heter S1012T där S står för S.C.O. och T anger tillverkningsåret 1980.

+ + + +

Förutom att den här cykeln är i mycket välvårdat originalskick har den ett extra plus eftersom den ursprungligen brukades av Harald "Halle" Janemar. Han tillhörde på 40-talet den svenska eliten både på cykel och skridsko och sålde märket i sin butik i Uppsala. Halle Janemar
 
 
Marion Levin

Den här snygga katalogbilden kommer från SCO:s svenska katalog 1987. Marion Levin från Ramnäs CK poserar med toppmodellen 531 Tour de Force. (Den ser för stor ut för att vara hennes egen cykel). 1986 var ett framgångsrikt år för henne med två SM-guld varav ett i lagtempo tillsammans med Marie Höljer och Susanne Håkansson. (Roland Nihlén påpekar att på bilden har Marion Eslöv CK tempodräkt)

Modellen från 1987 var i huvudsak lik den från 1980, byggd med Reynolds 531-rör. Förutom förgschemat ingår i skillanderna att man dragit växelvajrar under vevlagerhuset och bromsarna har infälld fästbult. Dessutom är gaffelkronan av Cinelli-typ.

 
  S.C.O racer 70-tal  
  En av de första racercyklar jag ägde köptes som en ram utan framgaffel och med en hög skrotdelar på Södertäljemarknaden 1986 ( "Bygg din egen cykel" ) Sitt nuvarande utseende har den nått efter ett flertal ombyggnader och kompletteringar. Den är mycket långt från originalutseendet som förmodligen var som på bilden nedan, men har gett många trevliga mekartimmar.På sin tid, dvs 70-talet var den uppenbarligen "top-of-the line", med Reynolds 531-ram, Nervex muffar och ursprungligen Campagnolo-utrustning. Cykeln väger 10,2 kg vilket är bra för en gammelracer med 61 cm ram. .  
 
SCO 70-tal
 
 
Back