cykelhobby.com

Rudge Aero-Special Path Racer 1910

Rudge och Whitworth gick samman redan 1894. Whitworth var redan då en känd tillverkare av tävlingscyklar. 1897 introducerades ramar med invändiga muffar liknande de på 1980-talets franska cyklar. 1901 kom den V-formade gaffelkronan som påminner om Cinellis klassiska modell som kom på 50-talet. 1903 introducerades vevpatiet utan kilbultar. Vänster vevarm och axeln var i ett stycke som fästes med splines på högra vevarmen. Ungefär samtidigt kom det framåtlutande övre ramröret som gav bättre aerodynamik genom den sänkta körställningen.

Rudge-Whitworth crankset

Denna synnerligen eleganta Rudge från 1910 inköptes av Gottfrid Ljungberg, född 1885, för att användas på cementbanan vid Idrottsparken i Stockholm. Velodromen revs emellertid för att ge plats för Stadionbygget innan det blev tillfälle att tävla med cykeln och den kom därför att  förbli oanvänd, bevarad av familjen till våra dagar.

Rudge Path Racer

Cykeln har många vackra detaljer som kedja, kedjesträckare, de nätta axelmuttrarna och smörjkoppar med Rudge-symbolen. Observera även de celluloidklädda delarna, styret, fram- och baknav och vevlagervevarna. Här är det kvalitet på högsta nivå. Träfälgarna har 32 ekrar fram och 40 bak. Enligt det engelska Rudge-registret är ramen tillverkad 1909 och har levererats med 1910 års nyhet: det senare så klassiska kedjehjulet med handen.

Cykeln ägs av en medlem i Cykelhistoriska föreningen.

Rudge-Whitworth Path Racer

< tillbaka