cykelhobby.com
 
 

Renelli racer

 
 

Gunnar Svartengren köpte den här Renelli för flera år sedan av en äldre entusiast i Upplands Väsby. Han hade i sin tur köpt den av en Albanocyklist och visste inget om ursprunget. Den har fått behålla sitt skick med gammal styrlinda och bekväm sadel från Ätranverken. Alla cyklar behöver inte fixas till nyskick och tappar på så sett en del av historiken." Den här hojen avspeglar sina gamla ägare....och kanske ska vi tänka lite på det ?" tycker Gunnar.

Att döma av dekaler har cykeln danskt ursprung, möjligen från Renelli Cykler i Vanløse. Vet du mer så skriv en rad.

 
 
+
+
+
+
+
 
 

"Vad det är för rör i ramen vet jag inte, de är inte reducerade. Den är lätt iallafall och är lödd med muffar. Gaffeländarna är Campagnolo. Stryrstammen är märkt Custom (troligen SR). Bromsarna är Cherry. Naven är Campagnolo, fälgarna Ambrosio Montreal. Vevlagret är Shimano och vevarna Dura Ace. Campa pedaler, Reg special clips. Framväxel campa och bakväxel Crane. Växelspakarna är Campa."

Dura Ace-gruppen kom 1975 och i den ingick den tidigare toppmodellen bland Shimanos växlar, Crane. Det var först när Dura Ace EX kom 1978 som gruppen fick en "egen" bakväxel. Cherry bromsar ser ut att även de komma från Shimano och handtagen är mycket lika samtida D-A, men själva bromsarna liknar mer Tourney.