cykelhobby.com
 
 

Maraton Sportracer och andra Varbergcyklar

 
 
Maraton ram
 
  Nyligen fick jag överta en Maratonram som aldrig varit monterad. Den kom från Maraton i Torshälla och motsvarar Crescents modell 308 med Reynolds 531 rör i huvudtriangeln. Observera att det fanns flera varianter av 531 och den här tillhör de tjockaste. Jag tyckte det kunde vara instruktivt att göra cykel av den och samtidigt behandla några problem man kan råka ut för som cykelpulare.  
  Maraton ram  
  Det märkliga hålet i muffen är till för kabel till bakljuset som drogs inuti ramen och kom ut i hålet under vevlagerhylsan. Man kan också se plåten för stödet som hjälper till att staga upp ramen mellan kedjestagen. Bakre gaffeländar är från Campagnolo, men monteringen är knappast hantverksmässig. Det här var en relativt billig cykel och troligen hade MCB gott om tidsstudiemän som övervakade ackorden.  
 
Crescent 92306
 
  Eftersom Maraton i likhet med alla Crescent och Monark från 70-80-talen hade vevlager med fransk gänga så behöves en donator för vevlager. Resterna av en Crescent 92306 fick släppa till den detaljen tillsammans med styrcombo. Hjul och vevparti har redan gått till ett annat projekt. Framgaffel togs från en liknande cykel med passande längd på gaffelröret. Tyvärr var skärmarna av typ ESSGE Chromoplastics för dåliga. De tillhör annars de bästa cykelskärmar som tillverkats.  
 
Borttagning av vevlager
 
  Som alltid är det ganska lätt att få bort lagerskålarna på vänstersidan, men den fasta skålen till höger sitter oftast bergfast. Bäst är om man har ett stadigt skruvstäd likaledes stadigt fastbultat i ett massivt arbetsbord. Där fäster man så lagerskål med vidhängande ram som man använder som hävstång. Men för min del får en budgetvariant duga. Nyckeln har fixerats med en tving så att den inte åker av när man bultar med handsläggan. Franskgängade lagerskålar har vanlig högergäng på båda sidor.  
 
Hatta b/b parts
 
 

Vevlagret är ett japanskt Hatta High Cup som även användes på 92309 Competition. Kulorna har ingen vanlig hållare utan sitter på plats med en inpressad fals. De var smorda redan från tillverkaren (Pre Lubed). Men konstrutionen gör det svårt att få in fett mellan kulorna i efterhand. Vevarmarna hålls på plats av muttrar, troligen en billigare lösning än de vanliga bultarna.

Se även Pher Ågrens sida Cykladen.

 
 
Sugino Maxy
 
  Här sitter vevpartiet, Sugino Maxy, monterat och vevaxellängden stämmer uppenbarligen. Nu återstår att hitta en sadelstolpe med rätt mått. Om rördiameter är samma som på 92308, 28,6 mm med 1 mm godstjocklek så borde stolpen vara 26,6 mm. Hjul räknar jag med att ta från en annan gammal Crescent. Fortsättning här!  
 
Back