cykelhobby.com
 
 

LEGNANO

 
  80s Legnano  
 

Legnano är vid sidan av Bianchi det mest kända av de klassiska italienska märkena. Carlos Saldes skrev en trevlig artikel om märket i Velocipeden nr 31, december 2004. Där nämner han märkets särmärke, sadelbulten under övre ramröret vid sadelröret. Fram till 1987 då Bianchi tog över verksamheten tillverkades Legnano liksom Perla och Wolsit av Emilio Bozzi, Milano. När denne mördades av medlemmar av Röda Brigaden i slutet av 70-talet började nedgången för företaget.

Som Carlos påpekar i sin artikel såldes Legnano en tid av ECI och det är väl troligt att Championmodellen med sadelbulten under ramröret i själva verket var Legnano. Även färgen var liknande. Den lär för övrigt vara pålagd i två steg, först en solid grön och ovanpå en transparent guldfärg (eller tvärtom?) Sena Bozzitillverkade Legnano inklusive den här avbildade hade en konventionellt placerad sadelbult och de typiska avsmalnande bakstagen. Några tidigare modeller hade dock den speciella sadelmuff som Bozzi tillverkade där muffen och overdelen av bakstagsrören bildade en enhet samtidigt som den ibland hade ett ”fönster” på varje sida. Den finessen saknas på den här modellen från början av 80-talet som har tunna, koniskt avsmalnande rör.

Svalan sålde en kort tid i slutet av 70-talet cyklar tillverkade av Bozzi och de har flera drag gemensmma med den här modellen.

 
  Legnano gear-train  
  Legnano-märkt vevparti tillverkat av Ofmega. De gjorde flera Campagnolokopior som är svåra att skilja åt. Den här modellen är troligen Competizione. Växlarna är Campagnolo Nuovo Grand Sport som funktionsmässigt var likvärdiga med Record men till ett betydligt lägre pris. Lägg märke till Falck-dekalen på undre ramröret.