cykelhobby.com
 
 

Kona Honky Inc 2009

 
  Kona Honky Inc 2009  
 

Kona startade med MTB och var tidigt ute med slopade "kompakta" ramar något som man också överförde till de landsvägs och cross-modeller man senare tog fram. Konas modellpolitk är något förvirrande och delvis överlappande, men där har genom åren funnits flera trevliga modeller lämpade för allmäncykling och inte bara som tävlingsmaskiner.

Honky är en cykel som är svår att kategorisera. Det är kanske enklast att tala om vad den inte är. Den är ingen crosscykel, ingen renodlad landvägscykel (fastän Kona kallar den så) och ingen dåligt-väder-vinterträningsmaskin eftersom det är nära nog omöjligt att kombinera grövre däck än 28 mm med stänksskärmar. Den är ganska tung och inte särskilt snygg. Men det är en förbaskat trevlig hoj att köra. Honky Inc var en variant av Honky Tonk med kolfibergaffel och skivbromsar. Den finns inte längre i Konas program. I stället får man välja mellan Jake (med alu-ram), Rove (med stålgaffel) eller Honky Tonk. 2015 finns också en Rove med alu-ram.

Brooks Colt sadeln på bilden var alldeles för hård och är nu bytt. Däcken är ett nummer större än original - Continental Sport Contact 32-622 vilket är de största som går in i bakramen.

Jämför med Kjell Rylanders Paddy Wagon.

 
 
Back