cykelhobby.com

Garlatti Ives Corsa och Wander Corsa

Garlatti Ives Corsa
G arlatti tillhör inte de kända klassiska italienska märkena. Man sålde dock en del även på export bl.a. till USA. Garlatti som företag finns fortfarande i familjens ägo fast numera tillverkar man inga egna cyklar. http://www.garlattibikes.it/page.html, Det såldes tydligen en del cyklar i Sverige också, de här presenterade troligen av en cykelhandlare i Mariefred.

Garlatti Ives Corsa

Den blå Ives Corsa var toppmodellen trots att den har Columbus Zeta ram och Gran Sport utrustning, förutom bromsarna som är Weinmann. Det visar att Garlatti inte var inriktade på professionella cyklister utan byggde lite av "surrogat-racers" som italienarna var specialister på . Men funktionsmässigt är Nuovo Gran Sport helt i klass med Nuovo Record och faktiskt svårare att få tag på för cykelsamlare. Ramarbetet håller dessutom hyfsad klass. Ives var ett gammalt Italienskt cykelmärke som Garlatti tog upp som modellbeteckning tillsammans med likaledes traditionsfyllda Welter.

Campagnolo Valentino Extra

Garlatti Wander Corsa
Den röda Wander Corsa är till det yttre helt lik Ives, men har lite tjockare ramrör och ett steg enklare utrustning. I den ingår Ofmega vevparti, Campagnolo Valentino växlar och Balilla bromsar.

< Italienska cyklar