cykelhobby.com

DBS Internazionale

.

Det här är den enklaste modellen, Internazionale, från början av 80-talet, utrustad med Shimano 600EX utom styrlagret, vilket man kan vara tacksam för. För detta fordras nämligen speciella nycklar som knappast ens cykelreparatörer har idag. 600EX hade annars många goda egenskaper. Bakväxeln kan demonteras utan att man behöver bryta kedjan och vevpartiet monteras och avmonteras med en vanlig insexnyckel, avdragaren är inbyggd. Gruppen brukar kallas Fleur-de-Lis eller Arabesque på grund av de stiliserade blomstergraveringarna.

Ramen är byggd med Falck oreducerade rör, men denna lilla cykel väger ändå under 10 kg. Rambyggare var Piazza, känd kontraktsbyggare på den tiden.

 

 


DBS Internazionale
Cykeln på bilden ovan är något år yngre men har fortfarande 600EX-gruppen, denna gång MED styrlager. Bromshandtagen är utbytta.
DBS Internazionale 1990

Internazionale från 1990 var tillverkad i Japan med huvudrör i 4130 stål. Komponentgruppen är Shimano Exage Sport. Vevpartiet har "Biopace" orunda klingor. Detaljarbetet är inte lika snyggt som på de italientillverkade ramarna och cykeln är tyngre med 12,2 kg.

< Andra cyklar