cykelhobby.com

Daccordi

1937 började Giuseppe Daccordi bygga ramar och han inriktade sig redan före kriget på ramar till racercyklar. Firman övergick senare till hans son, Luigi, och lever än idag vilket ni kan se på www.daccordi-cicli.com

Daccordi såldes i Sverige av Visom Cyklar AB  i Trelleborg under deras eget märke och flera av norska DBS racermodeller hade ramar som byggts av Daccordi.

Bilden till vänster: Kolla dom vitemaljerade Modolobromsarna  och den påsydda läderklädseln på styret..

Nedan en Shimanoutrustad Daccordi och på samma biltak en Sorrento med ram tillverkad i Italien men monterad och såld av Sune Wennlöf. .

Daccordi and Sorrento
Daccordi Griffe
Runt 1990 tillverkade Daccordi flera intressanta och snygga stålramar av olika rörtyper. Professional och Griffe hade Columbus SLX. Max och Minimax var lödda utan muffar med Columbus Max-rör, EL och EL O.S. med Columbus Nivacrom (med eller utan muffar och O.S. står såklart för OverSize) och Freccia med Columbus Cromor.
Griffe på bilden ovan torde vara en tidig variant som saknar de "utbyggda" muffarna på styrröret som annars är ett signum för den modellen. Den kan vara från ungefär 1989. Daccordi gör fortfarande en modell kallad New Griffe med stålram.

< Italienska