cykelhobby.com

Conti (och Concorde)

Båda cyklarna på bilden ovan är utrustade enligt modet i mitten av 80-talet, Modolo bromsar, Turbo-sadel och Campagnolo drivpaket. Lägg märke till växelspakarna på Contin som är Simplex modell med returfjäder som var populär innan den indexerade växlingen tog över. Styrlagret är Stronglights Delta, lätt snyggt och hållbart. Det tillverkas fortfarande Styrstammen är 3TTT Modell 2000 som är öppningsbar framifrån. Concorden har tidiga Look-pedaler.

Även om Concorde tagit omvägen över Holland så var den liksom Conti ett verk av Giovanni Pelizzoli.

Conti

Conti i Bologna byggde cyklar både under eget namn och som Ciöcc ett märke man tog över på 80-talet (eller om det var tvärt om). Firmanamnet var då Cicli John "CIÖCC" s.r.l.med address i Bergamo. Dessutom byggde man ramar åt Veltec -Concorde i Holland. Ciöcc och Concorde såldes av CykelCity medan Conti säldes av bland andra Jernbergs och Velosport i Stockholm. 1991 bytte man ägare igen och blev Nuovo Cicli Conti & "CIÖCC" och numera finns bara det senare cykelmärket kvar, mestadels producerat österut. Den ursprunglige cykelbyggaren, Giovanni Pelizzoli, är nu verksam med Cicli Pelizzoli.

+
+
Sven-Åke Nilsson
Conti Designer 84

En populär modell i tävlingssammanhang var Designer '84 som var gemensam för Conti och Ciöcc. Här med Campagnolo Super Record och den då närmast obligatoriska Turbosadeln.

Conti Designer 84
Samma modell som på bilden ovan med med lite senare utrustning från Campagnolo. Foto Gunnar Svartengren

Min Designer '84 kan ni se här.

< Italienska cyklar