cykelhobby.com

Champion Modell Strada

Champion Legnano

Champion var husmärke för Europeiska Cykelimporten från 1957 och fram mot mitten av 80-talet då Flamingo kom in i bilden. I början av 60-talet var Champions gröna stall den eleganta uppstickaren som spred skräck hos Monark och Crescent och som 1963 hade ett topplag med storheter som Jupp Ripfel, Stig Blom och Bengt Lager. Massör var Arne Lundborg.

E.C.I. drevs av Thord Lönnquist till dess han avled 1998. Sonen Mats tog över och företaget fanns många år i Björkhagen söder om Stockholm. 2015 flyttade han till  Älta, längre österut. E.C.I. är stora på racercyklar, tillbehör och service och har ett gediget kunnande på området. E.C.I.:s stora märke idag är Carrera. Länk till E.C.I.:s hemsida.

Champion Urago width=

Tidiga Champion tillverkades enligt uppgift i egen regi, men senare köptes ramar från Legnano (som på den översta bilden på sidan) och Urago (bilden ovan), Torpado (nedan) och andra. Champion med ram från Gitane och Alan har setts och i ECI:s samling ingår en med ram från spanska Razesa..

+ Min tidigare Champion-Urago

Champion Torpado
Den här modell Strada från senare 70-talet med ram från Torpado har alla de finaste komponenterna från den tiden med E.C.I.:s logo graverade och färgfyllda i kedjeklingan. Växlarna är Super Record, en senare uppgradering. 
Champion logo

< tillbaka