cykelhobby.com
 


Bridgestone Diamond Sports och Diamond Road

 
 
 
  Bridgestonecyklarna togs in i Sverige av Bejka Trading i Göteborg. Modellena benämndes RR 2000 (den finaste), RS 1500, RS 1000 och RS 800. Även andra modeller togs in, jag har t ex sett den märkliga dammodellen Blouson annonserad. RS 800 fanns även i en mixte-variant för damer.  

Ovan ses den äldre versionen av RS 800 som kallades Diamond Sports som jag tidigare ägt, men tvingades sälja p g a platsbrist. Den var nästan oanvänd efter att har stått lagrad i nära 20 år. Däcken är original Bridgestone liksom styrband och pump.

Trots att det var den billigaste av Bridgestones "racer"-modeller är den välgjord och fungerar utmärkt. Crescents motsvarande modell 92316 är betydlig grovhuggnare i ramkvalitet. Den har Shimano Z-växlar och Sakae CRC-101 vevparti. Nav är Shimano med UG kasettnav bak och fälgarna är Araya Bromsarna är av Bridgestones egen, SC = Self-Centering, konstuktion som i ärlighetens namn är rätt tungtryckta. En påkostad detalj är på ramen fastlödda förare för växelwires i stället för den vanliga plastbit som skruvades fast under vevpartiet på cyklar i denna prisklass.

Bridgestone Diamond Sports

Bilden ovan som jag fått från Anthony Grant visar en Diamond Sports i nyskick.

 
Bridgestone Diamond Road


Även den här Diamond Road som ägs och fotograferats av Brian Rosenberg i Danmark verkar inte ha använts särskilt flitigt. Ramen är byggd med oreducerade 4130-rör och komponentsatsen är första generationen av Shimano 105 utom bromsarna som är Bridgestones egna SC med Dia-Compe handtag,

+ + +
+ + +
 < tillbaka