Underwood

CYKELBLOGGEN

Något oregelbunden rapport om vad jag och andra cykelintresserade
sysslar med.

cykelhobby.com


Mail me!
2013-12-22

Årets sista uppdatering handlar om växelanordningar, mest svenska. Även om 40-talets cyklister hade starka ben så fanns ett stort intresse att underlätta uppfarten i sega backar. Knappast någon av de mekanismer som såg dagens ljus på den tiden fungerade dock enligt reklamen och de flesta är i dag bortglömda.

Återstår nu bara att önska alla läsare en god jul och ett gott nytt cykelår!

 
2013-12-09

Nu är cyklarna inpackade för vintern och andra intressen har tagit över. Men så fort jul och nyår passerats är det hög tid att förbereda nästa säsong. För min del har jag också sysslat en hel del med äldre cyklar som inte platsat på den här sidan.

När nu julen är nära så kanske du funderar på att önska eller ge bort en cykelbok. Jag har skrivit några rader om de som jag gillar, men ärligt talat är det inte så många man kan rekommendera fullt ut och några kan vara svåra att få tag på även om nätet har gjort det enklare att köpa böcker både nya och antikvariskt.

 
2013-10-19 På omslagsbilden min Peugeot Course som vintercykel. Genom byte av sadel blev det också en DESIGNERCYKEL (se förra inlägget). Till skillnad från andra Brooks-sadlar går B66 faktiskt att sitta på och är inte oskäligt dyr. Jämfört med vissa italienska prestigesadlar är den till och med prisvärd. Men om man vill använda en nutida sadelstolpe är det B67 man ska köpa. Den har enkla skenor i underredet mot B66 dubbla som kräver en separat sadelklamma. +
2013-10-15

I veckans SvD läste vi under rubriken "Cykelmodet rullar vidare" att "På sätt och vis har cykeln i sig blivit en accessoar, och även om fenomenet irriterar en del hard-core-cyklister så tror jag att även människor som börjar cykla av ytliga skäl blir fast" (Sam Polcer som fotograferat cykelmode i New York). Stämmer väl in på Cykelhistoriska Föreningens "Bike in Tweed" i Stockholm den 5 oktober. Speciellt damerna var nog mer intresserade av retro-mode än cyklar, men det ger en ingång till cykelkulturen.

Att det ligger en hel del pengar i cykling har äntligen gått upp för marknadsförare och andra trendnissar. Läs gärna den här intressanta artikeln: http://www.davidmcwilliams.ie/2013/02/04/the-age-of-the-mamil

I god tid före första snön har jag rullat ut min nyligen hopsatta Raleigh Grand Prix till det gamla vanlig trädet.

+
2013-10-01

Som syns på startsidan har jag uppdaterat min Jaques Anquetil som jag faktiskt ägt i fem år. Men först i somras fick den ny färg och dekaler. De sistnämnda är helt originaltrogna men tryckta på ganska tjock metallfolie och med dåligt klister vilket gör att de är omöjliga att få på plats utan skrynkel och kantsläpp.

Ett bra exempel på att man inte behöver lägga stora pengar för att få en trevlig och användbar cykel är den Peugeot jag skaffade för ett par månader sedan. Först nu har jag haft tid att utvärdera den ordentligt och faktum är att den fungerar alldeles utmärkt trots sitt enkla ursprung. Jag har annars aldrig blivit riktigt nöjd med någon Peugeot och jag har haft åtskilliga men sålt alla. Kanske är skillnaden att den här är oskruvad och ganska osliten.

+
2013-09-10 Sommaren avslutas med en rejäl förkylning vilket gör att all cykling fått ställas in. Istället har jag gjort en länge uppskjuten uppdatering som innehåller två gamlingar i listan över svenska racercyklar, Allvelo och Herald. Dessutom en cykel som jag skaffade för två år sedan, men som först i sommar blivit hopmonterad. Men identiteten är fortfarande lite oklar.  
2013-08-07 Utpräglade racercyklar har sin absoluta tjusning, men som enda transportmedel är de inte att rekommendera. Jag brukar nämna Crescents modell 309 som ett mer praktiskt alternativ. Man fär en något tyngre cykel, men med praktiska saker som skärmar, pakethållare och sidostöd. Den är också tillräckligt anonym att man vågar ställa ifrån sig den på stan. Men faktiskt har jag tidigare aldrig ägt någon så det ska bli intressant att testa min nyligen hopskruvade 309 från 1989. +
2013-08-02 Det blev ett mycket långt sommaruppehåll i år. Det går att skylla på fint cykelväder och att flera cykelprojekt som jag skruvat på inte gått i mål riktigt. Det som nu aktiverat är fina bilder på en 90-tals Somec som jag fått från Anders Karlsson. Anders har tidigare presenterat sin Gianni Motta från samma tidsepok. 90-talscyklarna är på många sett mer intressanta än 80-talarna. Man experimenterade med olika material och konstruktions-lösningar samtidigt som man behöll mycket av de gamla stilidealen. +
2013-06-20

Genom tillmötesgående från vännen Conny Pettersson har jag fått möjlighet att kopiera ytterligare gamla svenska cykelbroschyrer. Här kommer som exempel ett par tidiga Crescent. Från frikostige Conny kommer man dessutom oftast hem med någon gammal cykel och vid besök kan man passa på att handla hos Lithells fabriksbod alldeles om hörnet.

Glad midsommar!

 
2013-06-16

Jag har med åren känt av pollenallergi, men inte tillnärmelsevis som i år. Skyfallssnuva, sågblad i halsen och sjukdomskänsla som en värre influensa. Nu har jag fått medicin som förbättrat en hel del, men fortfarande är jag trött och hängig. Tydligen ska man se till att påbörja behandling tidigt på våren innen det bryter ut så här. En förklaring till en månads blogguppehåll.

Jag har försökt få med svenska cykelmärken med "racer"-anknytning på sidan och nu är det dags för ett nytt "svenskt" märke, Occano, som marknadsförs av Stadium. Man känner nog flåset från XXL och Decathlon, så cykeldelen av sportmarknaden törs man inte vara utan längre. Ursäkta bilden, men den såg ut som alla andra så jag gjorde en lite konstnärlig variant (dessutom är mobiler till för att prata i - inte för att fotografera). Jag förstår att man måste snåla på en del för att komma ner i pris, men varför sadeln som är det man först ser och känner på en cykel?

 
2013-05-19

Peter Söderlund har sedan tidigare bidragit med bilder på intressanta och vackra cyklar och nu kommer här hans nyförvärv, en Crescent modell 208 "Pepita Special" från tidigt 60-tal. Jag ägde tidigare en, troligen något äldre, modell 207. Förutom skillnader i dekaler har den Mafac bromsar i stället för Weinmann och Simplex fina Juy 61 Export bakväxel, som det företaget av oklara skäl schabblade bort till förmån för de eländiga plastväxlarna.

2013-05-01

Våren är den tid då cyklar byter ägare. Många vill byta upp sig och säljer sin gamla eller så upptäcker man helt enkelt att man inte använt en cykel på många år och behöver platsen den tar upp. Jag får ofta frågor om jag är intresserad, men jag har huset fullt rent bokstavligt och måste tacka nej till det mesta.

Flera av mina hojar är för övrigt till salu. Men tyvärr måste jag avböja att skicka med bussgods. Det är ett himla jobb att packa och det är alltid en risk att något händer på vägen. Dessutom är det nästan en mil enkel resa till Bussgodset och om kartongen är av den större modellen går inte luckan igen på bilen. Pest m a o.

 
2013-04-20

Shimano STI kombinerade broms/växel-handtag sitter på de flesta racercyklar och fungerar som regel utmärkt. Men det är väl bekant att i varje fall äldre utföranden lägger av med tiden. Felet lär delvis vara att fettet torkar så att växlarna inte "hakar i" utan man blir fast på tyngsta växeln. Om man har tur går det att fixa med rostlösande olja, men sådan tur har jag inte haft. Så på min för säsongen ombyggda Cyclepro Spectrum har jag monterat styrändsreglage. Jag har inte hunnit testa några längre turer, men det verkar fungera förträffligt och kan vara ett mer ekonomiskt alternativ till de svindyra STI-reglagen.

Min ambition är att lista så många "svenska" racercyklar som möjligt och nu har jag fått hjälp av Andreas Roth som skickat bilder på L-O cykeln byggd av Lars Olsson, Svanesund, med italiensk ram. Återstår nu Visom, Allebike, Magmaa, Lassbo och ett antal till.

+
2013-04-11

Om man absolut vill byta vevlager på MCB-cyklar fram till slutet av 80-talet eller ännu äldre franska cyklar med 35 x 1 har det varit ont om alternativ till det från Velo Orange. Nu har SKF gjort en variant av sitt lager med fransk gänga som finns här. Om det är värt den stora prisskillnaden är väl tveksamt. Vill man läsa om olika vevlagerstandarder rekommenderas den här sidan.

Cykelloppet för veteranracer, L'Eroica har intresserat många svenska cyklister. Nu finns möjlighet att lufta gammelhojen på närmare håll : Klassiker løbet Banani
Facebook

 
2013-04-03

De flesta cykelintresserade känner till att man i Frankrike tillverkade cyklar med aluminiumram från 30-talet med namn som Caminade, Barra, Aviac och Mecadural. Mindre känt, vilket Carlos Saldes påpekar i sin artikel i senaste numret av CHFs "Velocipeden", är att man provade aluminium i cykeltillverkning redan på 1890-talet i England. Ett exempel är Humber-Beeston som gjorde ramarna hopskruvade och därmed också demonterbara.

Beeston är en förstad till Leeds och där startade Tomas Humber 1869. Senare flyttade företaget till Coventry. Cyklarna togs in i Sverige av dotterbolaget Svenska Aktiebolaget Humber & Co som startats i början av 90-talet och vid sekelskiftet bytte ägare och namn till Maskinfabriks AB Scania.

+
2013-04-02

När man som jag haft cyklar som hobby i över 20 år har det samlat på sig en hel del, både delar och kompletta hojar. Mycket har jag sålt av genom åren, för om man inte har en egen lada att förvara allt i så blir det snart alldeles för fullt. Jag vill också gärna att de som jag fixat med ska rulla på vägarna och inte vara något slags utställningsföremål. Min danska S.C.O. från 1980 har nu fått en ny förvaltare som kommer att bevara den på bästa sätt. Under våren är ytterligare ett par av mina bättre cyklar, Geliano och Rossin till salu.

Jag erkänner gärna en svaghet för 1990-talscyklar och den här Gianni Motta som ägs av Anders Karlsson har både färg och form som tilltalar. Anders har tagit de fina bilderna.

+
2013-03-17

För en månad sedan tog jag upp Pelago Stavanger som ett exempel på en trevlig allroundmodell som saknas i svenska cykelaffärer. Nu har jag i helgen sett den IRL hos Gamla Stans Cykel och vid en hastig besiktning blir omdömet enbart positivt. Snyggt ramarbete och vettiga komponenter till ett pris som inte avskräcker.

Inför cykelvåren har jag byggt om min Logan i lite sportigare stil. "Adventure bike" är det senaste och grova däck är inne. Bakbromsarrangemanget är fortfarande på experimentstadiet.

+
2013-03-06

När man "återställer - fixar till - renoverar" gamla cyklar kan det var en klok linje att göra så lite som möjligt. Rent mekaniskt måste ju cykeln kunna vara användbar och säker, men utseendet ska man nog vara försiktig att ändra. Som jag har skrivit på annat håll på den här sidan så är en omlackering bara aktuell om det knappt finns rester kvar av ursprunglig färg eller om cykeln har råkat ut för en tidigare omlackering. I annat fall bör man gå försiktigt fram med bättring och kanske en del-lackering.

Det finns flera skäl till det. På en ursprungligen dyr och fin cykel förstör man en del av ursprunget som inte går att återskapa även om man hittar en liknande färg och samma dekaler. En vanlig och billig cykel försvarar inte insatsen av tid och pengar. Mitt mål när jag fixar gamla hojar är att det ska se jämnt slitet ut - dvs komponenterna ska inte vara i bättre skick än lacken.

På en Crescentracer som jag mekade med i veckan måste bromsarna ersättas eftersom någon monterat gamla Mafac "Dural Forge" på en 70-talscykel. Eftersom jag hade ett par oanvända "Racer" satte jag på dom. Men det blev helt fel, de var alldeles för blanka. Så det blev att putsa upp ett använt par och då såg det genast "rätt" ut.

+
2013-02-25 CyclePro Hexagon som sen blev Octagon har tydligen en komplicerad historia. Dels fanns en helfjädrad downhill och en Cross Coutry, dels en landsvägsversion. MTB-varianterna ändrades tydligen en hel del under de fem år den såldes. Den stela varianten hade först helt sadelrör sedan avkortat. Den sista varianten år 2000 hade en betydligt tunnare ram med delvis runda rör. Kanske för att banta vikten - ramen på bilden väger över två kilo. CyclePro Hexagon
2013-02-15

När man bläddrar i gamla svenska cykelbroschyrer och priskuranter hittar man flera exempel på kapplöpningsmaskiner vilket visar att velocipeden från början mer var ett sportredskap än ett transportmedel. Även under 20-30-talen hade alla cykelmärken minst en tävlingsmodell och flera halvracer, turistracer osv. Men efter kriget försvann de mer och mer och först framåt 80-talet kom intresset tillbaka. Men de svenska sportcyklarna hade då ofta tunga, svetsade standardramar och tveksamma komponenter.

Nu är utbudet större men samtidigt ganska enkelspårigt. Det är rena tävlingsmodeller som man säljer, helst med kolfiberram. Lätta, eleganta sport och touringcyklar spanar man nästan förgäves efter. Något i den här stilen kanske?

Listan på svenska cyklar har kompletterats med Nordpolen och Kometen. De ser man inte i varje cykelställ i dag.

 
2013-01-27

Januaris kyla och snö har gjort att annat än cyklar kommit i förgrunden. Ännu håller vintern greppet (även om jag såg säsongens första cykelmotionär i går) och aktiviteten begränsas till lite mekning i köket.

Andreas Bengtsson (vice ordförande i CHF mm) har kommit med en mycket god nyhet. Han har lagt ut en verkligt fin sida med och om sina gammelcyklar. Ett besök rekommenderas!

Cykelhobby kommer att fylla tio år under året - tiden går.

 
 
Bloggen 2012
 
 

<tillbaka