Underwood

CYKELBLOGGEN

Något oregelbunden rapport om vad jag och andra cykelintresserade
sysslar med.

cykelhobby.com


Mail me!
2017-09-09

Det blev ett ovanligt långt sommaruppehåll då både tekniken, fysiken och inspirationen fallerade. Helt har jag inte lagt av med cyklar eller mekandet; en knippe svenska sportcyklar genomgår upprustning + att jag börjat grundlacka den ena av mina Holdsworhtramar. Dekaler är införskaffade från Planet-X i England som nu har rätten till varumärket och bland annat säljer en Holdsworht Super Professional i Reynolds 753 för runt 10.500:- SEK. Andra modeller är betydligt billigare.

En välkommen komplettering är Monark modell 300 från 40-talet.

 
2017-03-01

Första mars och snart är våren här! I stora delar av landet har det varit en ganska snöfri vinter och landsvägsträning har förekommit sedan länge. Se bara upp för underkylt regn och klä på er ordentligt (se bild).

För de som ännu inte kommit igång är det läge att se över cyklarna. Se till att börja med att allt är rent. En mjuk svamp och ljummet vatten med diskmedel brukar jag använda. Oljefläckar kan man ta bort med lacknafta på en trasa. Den duger också att behandla kedjan utvändigt innan man lägger på lite tunn olja. Se till att det inte finns torkad gegga mellan dreven i frikransen och kolla att alla växlar går i. Sen är det bara att justera bromsar och allt är klart för premiärturen.

+
2016-12-23 Har man inget uppvärmt verkstadsutrymme får man smyga lite med inte alltför oljiga objekt i köket. Just nu håller jag på med att pimpa min gamla Crescent 320 som har en bakgrund i tävlingssammanhang och som lånehoj på Cykelförbundet. De tjeckiska däcken som jag monterade för några år sen sprack i sidorna trots att de inte gått många mil. Nu har jag satt på Schwalbe Delta Cruiser, ett touringdäck med ljusa sidor (hoppas det gäller även egenskaperna) och ett förmånligt pris. +
2016-12-01 Jag har gjort en del länkningar på sidorna för DBS och Peugeot och lagt till en modell på sidan för Mercier. Av alla franska märken är Mercier det där det skiljer mest i kvalitet mellan volymcyklarna och toppmodellerna. De senare är kanske de snyggast hopkommna franska. Ganska okänt är att DBS tog in några av dem efter att man försett tävlingscyklisterna med Holdsworth. Några lär finnas i Sverige och tillhör de man ska spana efter.  
2016-11-22 Höstens teknikstrul är nu förhoppningsvis åtgärdade och jag har kunnat lägga in bilder på sommarens mekarprojekt - en italiensk/svensk "samproduktion" - L-O Cykeln från Svanesund. Absolut inte det lättaste renoveringsobjektet, men väl värd jobbet tycker jag, inte minst för den avvikande utrustningen. +
2016-10-17 När jag såg den här bilden på Tradera var jag övertygad om att cykeln måste vara en Eskilstuna, tillverkad av Leonard Johansson före första världskriget. Men när jag fick hem fotot och kunde se det i detalj blev det klart att det inte är en Eskilstuna. Frontplåten är annorlunda och det är tveksamt att man använde den typen av gaffelkrona på svenska cyklar då. Troligen är cykeln amerikansk och har i likhet med Eskilstuna "The Sun Hanger", det typiska vevpartiet med solstrålemönster tillverkat av John R. Keim, Buffalo. På kortets baksida står noterat "Kopparerik", Köping. Kanske kom cyklisten från Kopparberg. +
2016-09-27 Som utlovat har jag nu äntligen fått upp fler bilder på läsarnas cyklar. Brian Rosenberg i Danmark har en nästan oanvänd Bridgestone och Henrik Svensson bidrar med en mycket elegant Somec försedd med Crescent dekaler. På en bild ur Länstidningen Södertälje kan man se Mårten Rosén stolt höja upp en liknande cykel efter att ha vunnit Svealandsmästerskapens linjelopp 1981. +
2016-09-25

Mer om DBS. I början av 1980-talet hade man ett stort urval av racermodeller som i efterhand är närmast förvirrande. Tydligen ville man tillgodose alla tävlande kunder och sponsrade team efter deras speciella önskemål. En modell som kanske inte togs fram speciellt för tävlingsbruk, men som ändå är intressant är den japanbyggda Professionale. Här är bilder jag fått från Sören Staaf i Östersund.

Fler läsarbilder står i tur att läggas in. De har försenats på grund av att jag varit frånvarande en stor del av september.

 
2016-08-21 Att DBS sålde racercyklar av hög kvalité är väl känt och utbytet med Sverige var väl sörjt av en aktiv importör, i varje fall fram till slutet av 80-talet. Jag har i många år ägt en DBS med ram från Holdsworth, men tyvärr omlackerad. I somras fick jag möjlighet att skaffa en liknande, även den omlackad men med dekaler. Även den ska vara guldgul som alla DBS racermodeller på 70-talet. Mycket annat har bytts ut under åren, kanske beroende på förslitning men troligen också på att man överfört värdefulla Campagnolodelar till andra objekt. Fullt förståeligt om man kollar priserna som begärs på Ebay. Här är den ändrade sidan med min blå DBS.  
2016-08-13

Bilden till höger visar att det inte räcker med små fina cykelverktyg från Park Tools när man ska meka på riktigt nedgångna objekt. På cyklar som brukats i ur och skur och sällan fått stå inne brukar det mesta sitta fast, pedaler, sadelstolpar, styrstammar och i det här fallet det kapslade vevlagret. Då går det åt mer brutala metoder. Tvingen är till för att hålla avdragaren på plats när man slår med handslägga på rörtången. Innan har lagret fått ordentliga doser med kylspray.

Den antika avdelningen har beriktas med märket Fyris från Upsala.

+
2016-08-11

Uppehållet blev långt den här gången, skälen är många, men jag tar upp den tappade sugen och kopplar upp sidan om Vega igen.

Under tiden har jag mekat på några cyklar, sålt ett par (senast idag min fina Rossin) och fått in ett par objekt som jag hoppas komma igen om. Håll tummarna för den skakiga tekniken. Jag är beroende av Microsoft Vista eller äldre system för att framställa sidan. Men åldern tar ut sin rätt både på datorer och gamla gubbar.

 
2016-04-21


Michele Francesconi skrev nyligen på sin blogg om hur man får bort en Reginakrans där urtagen för avdragare kvaddats genom att man använt fel avdragare eller inte satt till anliggningen ordentligt. I samma veva råkade jag ut för samma problem på ett annat bakhjul och det var bara att följa anvisningarna. Först knacka loss låsringen med en kraftig syl (dorn är för trubbigt för de små hålen i ringen) och sen lyfta bort kranspaketet. Därefter sopar man upp alla de små kulorna från golvet och drar bort bodyn med en rörtång. Allt fungerade med viss kraftinsats och kylspray så nu återstår bara att återfinna en 6-delad Reginakrans som jag har liggande någonstans. Den gamla var för övrigt en veritabel tempokrans med 19 kuggar på största kransen.

En snygg bild på en Bridgestone Diamond Sports kommer från Anthony Grant. Det är inte utan att man saknar de välgjorda och prisvärda japanska cyklarna.

 
2016-04-14 Monark har inte haft mycket att erbjuda cykelentusiaster i sitt modellprogram de senaste 30 åren. I år dyker det så upp en cykel där i varje fall utseendet kan ge pluspoäng. En brukshoj med slopad aluminiumram och stålgaffel. För att förenkla för dem som inte cyklat med kedjeväxelsystem har man hoppat över framväxeln (smart drag som jag skrev i januari nedan). Men för de som är ovana med bockstyre har man även monterat bromshandtag med vad som på 80-talet kallades säkerhetshandtag. En oväntad och för många oönskad come-back. Fattas bara stödhjul. Men hållaren för cykelväskor ger ett nostalgiskt franskt stuk och dekoren är tilltalande. Minus för hög vikt och däcken som behöver bytas till bättre. +
2016-04-09

För ett par år sedan fick jag tillfälle att skaffa en svensk 40-talsracer, en Hermes från 1945. Den är nu i någorlunda presentabelt skick, även om jag helst inte cyklar på den. Framförallt växelmekanismen är tveksam. Det dröjde fram till 60-talet innan det kom bättre konstruktioner i form av Simplex och Campagnolo.

Det finns också några kompletteringar i listan med svenska cyklar, t ex Vega från Linköping. Intressant att det fanns två ganska stora märken i den staden, förutom Vega även Gripen. Nu är båda historia.

 
2016-03-20 Conny Karlsson i  Ängelholm har tidigare bidragit till sidan med fina cyklar. Nu kommer en Crescent 205 från 1959. Det var en ganska kortlivad variant av modellerna 201 och 202 och kom strax före 207-208 från 1960. Intressant att få se denna ovanliga modell. +
2016-02-26 Många återfallscyklister har upptäckt att det faktiskt är ganska ansträngande att cykla i motvind och backar. Nu finns ett halmstrå (fast ganska tungt) att tillgripa i form av elcykeln. Den har ännu inte slagit igenom stort här i landet troligen beroende på att vi svenskar ogärna köper en cykel för mer än ett par tusen och att de ofta är vansinnigt fula. Man får räkna med en bit över 20.000:- för en seriös modell och vikten ligger runt 20 kilo. Crescents sportiga modell heter Eli vilket jag uppfattar som en anspelning på Eli Pettersson, tillsammans med August Lindblad grundare av Aktiebolaget Amerikansk Cycleimport i Stockholm som bland andra märken importerade Crescent. Opel har på samma sätt döpt sina småbilar till Adam och Karl. Under Adam Opels tid tillverkades dock inga automobiler, däremot symaskiner och velocipeder.

Styrband av bomull som passar veteranhojar finns lyckligtvisa fortfarande att köpa, bland annat från Cykeldennis. Märket är välkända Zèfal. Kom bara ihåg att de säljs styckvis, så för ett styre behövs två. Crescent från 40-70-tal hade alltid vita styrband medan Monark Blå Blixten hade vita eller röda och senare Monark från tidigt 60-tal hade svarta och därefter röda styrband. Till min Hermes från 40-talet valde jag vita,
2016-02-01 Glesnande inlägg på sidan har kanske fått någon att undra, men jag kan bekräfta att jag fortfarande lever och hoppas klara minst en vinter till.
DBS säljer nuförtiden inga racercyklar under eget namn. Det är Bianchi som gäller, t ex Specialissima CV Dura Ace D12. Man får en nosk krona tillbaka på 89.000:-.
På 70-80-talen kunde man erbjuda många fina och intressanta modeller och med information som jag fått via Truls Olsen har jag kunnat komplettera DBS-sidan.
 
2016-01-19 Jag har tidigare skrivit om begreppet Adventure Bike. Nu kallas den i en brittisk cykeltidning "Adventure Road Bike" för att förtydliga att det är en cykeltyp som lämpar sig lika väl för landväg som för skogsstigar. Flera av modellerna har drivlina från SRAM med 1 x 10 växlar, ett koncept övertaget från MTB. Med 40 kugg fram och upp till lika många bak får man tillräckligt med utväxlingar för de flesta förhållanden utan mentala svårigheter. Så länge som man hade t ex 45-52 på klingan fram gick det bra att hålla reda på utväxlingen, men när det kompakta vevpartiet kom fick man lov att växla både fram och bak samtidigt för att undvika att "trampa luft". Trippel fram var nästan lika illa och dessutom med tekniska komplikationer. Märkligt att Shimano ännu inte kommit med något liknande.
Uppdatering: Fel av mig, det har dom
 
2015-12-01 Trots alla mina år i cykelhobbyn har jag lyckats undvika Crescents toppmodell från åren 1981-85. Nu fick jag äntligen tag på en 319-ram, i för tiden typisk storlek, 63 cm. Det är intressant att studera detaljerna men bakgrunden till detta jättesteg i utvecklingen är ännu dunkel.
2015-11-14 En smärre katastrof i form av en kraschad dator och åtföljande frustrerande byte av programvara (jag ska inte gå in på detaljer) orsakade ett rekordlångt uppehåll för  hemsidan. Nu går jag igång lite sakta igen och börjar med en uppdatering av sidorna om Crescent 92318 en modell som kan vara svår att identifiera.

Att bygga sin egen cykel med egentillverkad ram är inte vanligt, men några har genomfört det på senare tid här i landet. Till dem hör Johan Andersson i Ärla utanför Eskilstuna som kallar sitt verk Yvonne.
+
2015-09-22 Nu är vi inne mot slutet av september och upptäcker att mycket man planerat inte blir gjort den här säsongen. Peugeoten som jag skrivit om är i alla fall någorlunda klar. Bakaxeln (se nedan) är bytt från en Atom. Jag är tveksam om jag ska skaffa dekaler till den. Rätt "clean" utan faktiskt? +
2015-09-12 Precis när senaste projektet var på väg mot slutmålet så hände detta. När jag försökte ta ur snabbkopplingen i bakhjulet upptäckte jag att axeln var av. Ett inte ovanligt fel på cyklar som använts flitigt. Eftersom navet är Maillard borde det inte vara svårt att hitta en axel i förrådet, men retligt är det.

Maillard gjorde nav under märket Atom från 40-talet och högflänsnav kallade Normandy från 50-talet. Dessutom frikransar och pedaler. Maurice Maillard startade 1909 i Incheville inte långt från Dieppe. Som mest arbetade där 2000 personer, fler än innevånarna i byn. Företaget var familjeägt fram till 1970 då man sålde till Peugeot och senare hamnade det hos Sachs.
+
2015-08-12

Jag skrev tidigare kritiskt om nivån på komponenter till 80-tals Peugeot. En annan egenhet är ställskruvarna till bakhjulet. De fästs med plastpluggar som sitter i hål i gaffeländarna. Varför inte bara den vanliga gängningen?

Dessutom är lackeringen ganska ömtålig och att bättra den vita färgen med pearl-inslag är inte genomförbart. När ramen nu är ommålad solid vit så sätter jag ihop den med nya, nya franska delar, Huret och Mafac och styrlagret är klassiska Tange Levin. Trädgårdsskötsel får anstå.

+
2015-08-08 Troligen har ni märkt att texten i vissa sidor ser konstig ut med små romber istället för Å, Ä och Ö. När jag började med Cykelhobby för 12 år sedan var Microsoft FrontPage ett givet val för att konstruera sidan. Det ingick då i Officepaketet och var därmed "gratis". Tyvärr följde inte det programmet alla konventioner när det gäller själva språket som är grunden för websidor. Tidigare fungerade det ändå fram till läsaren, men tydligen har min servertjänstleverantör bytt program och det nya är grinigare. Att rätta de gamla sidorna är ganska tidsödande och just nu i sommartid är det inte lockande så det får anstå en tid, hoppas på överseende.  
2015-07-29

Björn Johansson, med ett förflutet som elitcyklist, har kontaktat mig för att försöka få tag på en Crescent med Eddy Merckx-ram liknande den han använde 1987-88. För en cykel i bra skick utlovas bra betalning. Ramen bör vara 60 cm c/c. Kontakta mig på cykelhobby@hotmail.com så förmedlar jag.

Under många år höll jag ögonen efter en Alanracer, men de var antingen för dyra eller fanns för långt bort. Nu har jag inom ett år blivit förvaltare av två. Den senaste pryder startsidan och har dekaler från DBS.

Som jag skrev förra gången har jag fått möjlighet att komplettera uppställningen med svenska racercyklar med flera intressanta modeller. Riktigt gamla Husqvarna och Union hör dit och några udda märken som Brage, Rambler och Vauxhall.

+
2015-07-05

I veckan besökte jag Conny Pettersson i Sköllersta. Conny förbereder nu Cykelhistoriska Dagen för CHFare som han varit värd för i många år. Han har en mycket stor samling svenska cykelbroschyrer och jag fick möjlighet att ännu än gång avbilda framförallt racermodellerna. Redan från 1890-talet ingick "landsvägskapplöpare" som en viktig del av sortimentet och stora och små märken hade flera racermodeller och ofta även banracer i katalogerna, trots att, som jag tidigare skrivit, det var si och så med tillgången till banor i Sverige. Men märkligt nog upphörde flera tillverkare med racercyklar efter andra världskriget. Det gäller främst Husqvarna och Fram (Josef Eriksson i Uppsala). Däremot gjorde Monark efter kriget en stark satsning på det segmentet liksom Nymans i Uppsala med sina märken Crescent, Hermes och Nordstjernan.

På bilden till höger syns den sista Fram-racern avbildad mot bakgrund av en inkallad cyklist som tär sin fältlunch ur kronans "snuskburk". Om han någonsin fick permis så kunde han inte cykla på tubdäck som var förbehållna eliten under krigsåren, utan fick nöja sig med träningshjul med betydligt tyngre standarddäck.

+
2015-06-19

Peugeot cyklar från tidigt 80-tal är en blandning av gammalt och nytt. Man misstänker att man av kostnadsskäl behöll föråldrade komponenter som Weinmann 605 bromsar och Lightrace styrlager. Lightrace tillverkades inte av Stronglight som man skulle kunna tro utan av Gourgaud & Cie i Saint-Etienne. En annan traditionell detalj är den träplugg som skall rädda cyklisten om framgaffeln bryts i skarven mellan gaffelkrona och gaffelrör. Den tillverkades av hårdträ med benämningen cornouiller, från början avseende kornell som enligt myten användes för lansar i Alexander den stores armé. Att syssla med cyklar är klart allmänbildande.

Mitt tidigare antagande att Crescent sportcyklar från 80-talet (316, 317 och 318) har ramnummer enligt det danska systemet har nu bekräftats. Numret är stansat nertill på styrröret framåt och med hjälp av det kan man se tillverkningsåret. WAK står för importerat av Åge Krøll.

cornouiller
2015-05-27

De flesta cyklar jag ägt har blivit ombyggda en eller flera gånger. Om jag har eller får tag på delar som passar bättre in i helhetsbilden eller förbättrar funktionen tvekar jag inte att byta. Väldligt få begagnade cyklar är helt "original" enligt någon katalog och även tillverkare och cykelhopsättare ändrade specifikationen ibland när grejor fattades. Däremot vill jag såklart inte göra ingrepp som skadar ramen och omlackering gör man bara i yttersta nödfall. Det ska i så fall vara en ram som tidigare är amatörmässigt omlackerad eller där det mesta av originalfärgen är bortsliten. Men även om man lackerar om är det inte nödvändigt att göra ramen plåtren, eftersom den hårda ungslackeringen är en utmärkt grund för övermålning.

Min gröna Schrøder som jag fick överta i slutet av förra året har nu fått mer passande hjul och lite andra ombyggnationer. Kanske monterar jag också ett par Bluemel skärmar liknande de som satt på tidigare.

+
2015-04-17

Ännu är det kallt i magasinet så mekandet går på halvfart.

Tack vare Åke Stenqvist kan jag visa några intressanta bilder. Alan såld av ECI är av en senare modell än den på titelsidan. Ännu en snygg Miyata har fångats av Åkes kamera och en ganska ovanlig Tunturi blir första finska cykeln på Cykelhobby.

+
2015-03-27

Frestelsen att försöka känna av cykeltrender och skåda i spåkulan eller rättare iPadden gör sig påmind igen. Jag skrev nyss om crosscyklar som inspiration för vår tids cyklar i form av "adventure bikes". Men genom att läsa diverse utrikiska cykelmagasin, vilket man lätt gör genom att abbonnera på en tidningstjänst via läsplattan, kan man se andra tecken. Den förhånade MAMILen är tydligen på utdöende och HIPSTERn som många trodde hörde gårdagen till verkar vara på retur. Hursomhelst så är inte kolfiberhojar det optimala transportmedlet annat än på slät asfalt och lycra är inte speciellt klädsamt när man hunnit få några årsringar runt kaggen. En mognare stil, mer avpassad till den urbana miljön, tar över och växlade hojar med stålram och styret lite högre än framnavet bevisar återigen sin attraktionskraft. Till det passar kavaj och chinos bättre och man kan slinka in på alla begivenheter utan klädbyten.

Referens: Cycling Active, Rouleur och inte minst Urban Cyclist.

Nu i vårtider är det många som funderar på att gå in för cykling på allvar och kombinera pendling, motion, och transporter med en ny cykel i stället för den gamla monarken i garaget. Tänk gärna efter en stund, den gamla monarken klarade alla funktionerna, men utan finess och cykelglädje. Men kommer den tänkta kombinationen av Volvo V70, jeep och Ferrari (översatt till bilvärlden) att göra det? Kanske är två eller fler cyklar ett bättre alternativ än den enda du kollat på för 15.000? Till skillnad från bilar är begagnat ett ganska riskfritt sätt att köpa cykel och med lite fantasi kan du få ihop ett drömteam för en rätt liten slant.

Det händer ganska ofta att jag får brevfrågor om hjälp att identifiera cyklar. Jag försöker svara även om det kan ta tid ibland och det även kan hända att ett och annat mail drunknar i floden och förblir obesvarat. Tyvärr är det så att det knappast finns några säkra svar. Äldre racercyklar byggdes oftast individuellt med olika utrustning och direkta årsmodeller kan man inte tala om. Efter 30 år har också mycket hunnit förändras genom byte av komponenter och ibland även omlackeringar. Men jag lämnar gärna en åsikt om det följer med en eller flera, lagom stora, bilder.1000x700 pixlar går att ta ner till ungefär 200 KB.

 
2015-03-23 Många cyklar har fått epitetet Världsmästarcykel och för oss i Sverige är det Crescent som kommer i tankarna. I reklamen har man i många år hänvisat till Harry Snells VM-seger i Valkenburg, Holland 1948. Men det fanns en tidigare världsmästare på märket, nämligen dansken Henry Hansen som vann VM i Köpenhamn i augusti 1931. Även han tävlade i amatörklassen men hade bättre tid än segrande proffs. Henry Hansen vann också OS 1928 på en Crescent. Henry Hansen 1931
2015-03-08 Den här sidan bygger i stort på bilder på cyklar som jag äger eller ägt eller fotat på träffar och hos cykelvänner, men för att täcka in svenska racercyklar har jag kopierat gamla broschyrer som jag kommit över eller fått tillgång till. Men inget ersätter fotografier så därför är jag glad för de bidrag som jag fått från andra. I dag kan komplettera med bilder som Kalle Magnusson i Göteborg låtit mig använda. Han äger en förnämlig samling racercyklar, flera med anknytning till Gösta Pettersson och de andra Fåglumbröderna. Länkar: en Svalan av den modell som Fåglums använde runt 1964 och en unik Husqvarna racer. Båda längre ner på respektive sida.  
2015-03-01

Vi vill gärna tro att utvecklingen går blixtsnabbt i vårt århundrade. Men ibland märks en tröghet att snappa upp trender. På mässan På två hjul en snöig januari 2007 ställde Cykellabbet ut två fina Alan cyclocross. Tidigare hade jag tänkt på cyclocross som en specialiserad form av självplågeri, kallt och lerigt. Men nu insåg jag att cykeltypen hade potential att få ett bredare användningsområde. När MTB blivit mer utpräglade terrängmaskiner borde en sådan cykel ta dess plats som all-roundhoj. Alla kan eller vill inte ha flera cyklar och de racercyklar för landsväg som branschen prioriterat passar inte för grusvägsutflykter eller vanliga cykelbanor.

Nu efter åtta år har jag ännu inte fått helt rätt, men att det går åt det hållet är uppenbart. Men det tycks inte som cykelhandeln i Sverige hängt med. I en nyutkommen katalog från en av våra större återförsäljare finns förutom ett otal rena racermodeller med priser på upp till 80.000:- inte mindre än nio modeller av tempocyklar men bara fyra cykelcross, alla i den högre prisklassen. Det borde finns utrymme för vardagsnära cyklar av denna typ, gärna med stålram, kanske mekaniska skivbromsar och Claris eller liknande komponentgrupper. De finns utrikes och kostar kanske hälften,

I veckan har jag gjort en modifiering av min Brompton som vid en hastig provtur verkar fungera som avsett.

 
2015-01-22

Att rengöra smutsiga och stela kedjor har jag avhållit mig från. Kedjor till äldre racercyklar är inte dyra, man kan med fördel handla dem hos Biltema, så det är enklare att byta. Men till min Alan gör jag ett undantag för den kedja som satt på, osliten men med stelnad olja, visade sig vara en Wippermann Switch No. 110 som tydligen är en samlarpryl i sig. En annan kedja som dök upp nyligen är Sibeck tillverkad i Holland. De var en omväxling till Regina och Sedis.

Från Jan Almkvist har jag fått en bild på hans snygga Zunow. Om någon känner till vem som importerade märket är jag tacksam för den uppgiften.

Jag fortsätter med ännu en dansk, S.C.O Verdensmestercyklen.

+
2015-01-10

Nytt år och riktig snö för första gången denna vinter. Jag har hyfsat till länksidan genom att ta bort inaktuella sidor. Det finns minst lika många sidor än de som jag nu har med som skulle platsa, men det får bli en senare uppgift. Just nu vill jag bara tipsa om Micke Francesconis blogg där ni kan läsa historien om de Visini. Missa inte heller Patrik Tegners nygjorda sida med flera nya bilder.

De danska cyklar jag fått överta den senaste tiden har påverkat en uppdatering av den danska sidan.

 
 

<tillbaka