Basso

 
 
 
 

Genom att bygga på en enklare ram och välja komponenter av de mindre tillverkarna kunde man få ihop en helt italiensk cykel till samma pris som en japanare.Den här billighetsmodellen av Basso är från c:a 1987/88 och såldes av OBS!-varuhuset i Rotebro. OBS! var sponsor till Spårvägens Cykel tillsammans med VeloSport och AB Frabo som sålde Basso och Stella Veneta bland annat. På modeller som Gap t ex användes just detta färgschema eftersom dessa färger fanns i klubbens dräkter. Basso kördes i tävling av bl a Björn Johansson, Roberto Vacchi och Michael "Roddarn" Andersson.

Det finns ingen ramrörsdekal men rören är troligen oreducerade 0.9 mm, antingen Columbus Zeta eller Oria TT09. Basso använde bägge rörtyperna. Vikten är trots det beskedliga 10,5 kg. Vevpartiet är från Ofmega. Nav från Miche med fälgar av typ Record Serie Professional Hd 120.

 
 
 

Ofmegaväxeln Mistral i plastmaterial fanns förutom i svart även i blått, grått och rosa och även reglagen förekom i samma färger. En komplett växelsats kunde man få för 260:-. Bromsarna är Modolo Corsa och styrstam och styre är ITM och styrlager Miche

Som synes på den övre bilden har Ofmega-växlarna bytts mot bättre fungerande från Campagnolo (fram) och SunTour (bak).

     
 
< Tillbaka