cykelhobby.com
 
 

Crescent 92318 c:a 1979

 
  Crescent 92318  
 
Foto: Martin Arvidsson
 
 

Efter att jag länge velat hitta en orörd cykel från 70-talet dök det i höstas upp en av de orangefärgade cyklarna som jag såg som mycket ung och var så fascinerad av. Den var i fint originalskick till en billig peng och hade stått i 25-30 år precis så som jag ville ha det. Nu är den klar och kommer att till sommaren rulla runt Göteborg.

Allt är isärtaget och rengjort och nytt fett där det gamla var hopplöst torkat är bytt. Styrstam var en SR 60mm och för mig är det för lite race, så den är bytt mot en ITM (Italy) 90mm från 1979. Idéale sadeln saknade en nit och 2 var trasiga (rostade underifrån), ersattes med Brooks kopparnit. Bromshandtagen var Weinmann men med de extra greppen, så de byttes också till andra Weinmann från 77-78 och gummiöverdrag från Cane Creek som är nytillverkade men passar fantastiskt. Nya Shimano vajrar med hölje byttes också. Lackskador fixade jag med egen blandning av Humbrol hobbyfärg till mycket nära originalfärgens nyans.

Udda för min 318 var att den inte hade Campagnolo nav utan Sunshine 5345 (Japan) med Fiamme gul etikett (Italy) 27tums fälg. Hittade även new old stock 27x1 däck som tyvärr är endast 20mm breda men jag har också köpt ett par Panaracer däck 27x1 25mm för längre turer som reserv.

Martin Arvidsson

 
 
+ + + + +
 
 
Back